-0.1 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 studenoga, 2023

Stop obiteljskom nasilju: Priopćenje Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Čakovca izražava zabrinutost zbog poražavajućeg porasta nasilja u obitelji, posebice kada su žene u pitanju, piše Grad Čakovec.

Jučer slučaj brutalnog obiteljskog nasilja u Gospiću, danas slučaj femicida u Novskoj…

Tijekom 2021. godine u Hrvatskoj je ubijeno 14 žena, a do kraja kolovoza ove godine ubijeno je njih 12. U svim slučajevima žrtve su bile ubijene od strane bliskih muških osoba, najčešće njihovih bivših bračnih ili sadašnjih partnera.

Podaci objavljeni iz Ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova  navode da se broj kaznenih djela nasilja među bliskim osobama u posljednjih sedam godina, gotovo utrostručio te je tijekom 2021. godine premašio brojku od 6000 kaznenih djela od čega se 79% prijava odnosi na štetu žena.

Rodno uvjetovano nasilje nije privatna stvar pojedinca već se radi o opće društvenom problemu te stoga tražimo odlučnije postupanje institucija društva u zaštiti žrtava, suzbijanju nasilja u obitelji kao i bilo kojeg oblika nasilja.

AKO IMATE SAZNANJA O NASILJU U VAŠOJ UŽOJ ILI ŠIROJ OBITELJI, ILI U SUSJEDSTVU, PRIJAVITE NASILJE, TO JE VAŠ DOPRINOS SUZBIJANJU NASILJA!

NEMA TOLERANCIJE NASILJA! 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE