Stolni tenis: Pobjede MSTC-Čakovca i Šenkovca u domaćim derbijima

Noa Vresk
Noa Vresk

U subotu su utakmicama 1. kola i pod strogim epideološkim mjerama započela natjecanja u 1. Hrvatskim ligama za igrače i igračice, a u istočnim skupinama u kojima igraju ekipe iz naše županije i u muškoj i u ženskoj ligi na rasporedu su bili i domaći derbiji. 

Igrači MSTC Čakovca tako su gostovali u Putjanama i u utakmici u kojoj su i jedna i druga momčad bile znatno oslabljene pobijedili rezultatom 4:1. Jedinu partiju za domaće je dobio Boris Preksavec, a za goste dvije je upisao Matija Barić te po jednu Filip Godina i par Barić/Godina.

Za Putjane su još nastupali Robert Lehkec i Dean Lajtman, a za MSTC Čakovec Samir Kučević, trener ekipe, koji je u sastav uskočio silom prilika. Naš treći sastav u ligi, Mihovljan je bio domaćin varaždinskom Željezničaru i u pomlađenom sastavu, u kojemu su uz standardnoga Ninu Bujana igrali Noa Vresk, Matija Strbat i Antonio Bodalec, slavili s 4:2.

S dvije pobjede najuspješniji je bio Vresk, a po jednu su upisali Bujan i Strbat, koji je iznenadio najboljega gostujućeg igrača, iskusnoga Damira Belaja, dok je Bodalec u svom debiju unatoč dobroj igri poražen od Belaja. 

U ligi za igračice Šenkovec je maksimalnom pobjedom donio bodove iz Mihovljana, kod čega je neizvjesna bila tek prva partija u kojoj je Marta Novak s 3:2 savladala najbolju Mihovljančanku Hanu Zadravec. Bez izgubljenoga seta u ostalim partijama je Ana Novak bila bolja od Nike Lukše i Tamara Vidović od Izidore Pongrac, a jedan set su Mihovljančanke Lukša i Zadravec osvojile u parovima protiv sestara Novak

Prvenstvo se drugim kolom nastavlja već u subotu kada u muškoj ligi Mihovljan dočekuje osječke sastave Olimpiju i Vodovod 2, a Putjane i MSTC Čakovec gostuju u Koprivnici kod Podravke, dok su u ženskoj ligi naše predstavnice slobodne.

Franjo Flac

Ostavi komentar