Što će biti sa strankom Matija Posavec – Nezavisna lista, hoće li netko drugi voditi stranku?

Matiija Posavec pred izbore je osnovao stranku sa svojim imenom i prezimenom

Matija Posavec odlučio je, čini se, do daljnjega ostati van dosega javnosti pa će politički život, ispada, neko vrijeme ići dalje bez njega. No pitanje je što će se u međuvremenu dogoditi s njegovom političkom strankom, točnije njezinim članovima.

Matija Posavec idejni je začetnik i osnivač stranke s vlastitim imenom te dodatkom Nezavisna lista, koju, po svemu sudeći, nije uspio organizirati do kraja. Ona je u ožujku ove godine upisana u Registar političkih stranaka. Ima statut, a na internetu je još živ poziv za online članstvo. Ali u stvarnosti stranka nije konstruirana. Nije održana konstituirajuća skupština i nisu izabrana tijela stranke. Nitko od njemu bliskih suradnika koji su se našli na nezavisnim listama s kojima smo razgovarali nije znao reći gdje je stalo.

Nezavisna lista Matije Posavca u stvarnosti je funkcionirala kao platforma na koju su se kačile druge nezavisne liste i manje stranke ili nezavisno orijentirani pojedinci koji su htjeli imati poveznicu sa županom ili ga podržavati u Županijskoj skupštini ili lokalnom vijeću.

Opširnije na tu temu pročitajte u novom broju Međimurskih novina koja su u prodaji od petka, 24. rujna.

 

 

Ostavi komentar