Stanka Gjurić se sa svojom poezijom natječe u Parizu

Hrvatska multimedijalna umjetnica, naša genijalna Stanka Gjurić, niže uspjehe.

Ovaj put je sa svojom višestruko nagrađivanom video poezijom „Akvarel“, u službenoj selekciji natječaja za video pjesmu 2023., na festivalu „Poesia“ u Francuskoj, kojeg je otvorenje 26. svibnja.

Stanka je pozvana je da uz još dvadeset i dvoje pjesnika iz cijelog svijeta, nastupi na tom uglednom pjesničkom događaju koji će se održati u kući poezije „La Factorie“, u Val de Reuilu.

Inače, kuriozitet vezan uz „La Factorie“, prvu kuću poezije u Normandiji, je taj da se ona nalazi u staroj tvornici celuloze, usidrena na usamljenom otoku između Pariza i Rouena. Na tom bajkovitom mjestu događaju se akcije u dijapazonu od kreativnih rezidencija za pjesnike, vođenja izdavačke kuće, do umjetničkih izložbi, kavana-knjižara i biblioteka poezije.

U svečani događaj uključena su 4 normanska grada. Osim što će poezija biti prezentirana na pozornici, tijekom trajanja festivala odvijat će se mnoštvo performansa, projekcija video pjesama, koncerata, i uživati u noćima punim poezije uz sudjelovanje bruxelleskog FiEstivala i Kuće poezije iz Amaya.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE