Stanislava Sobočan iz Zebanec Sela kuha zdrave punjene paprike

stanislava sobočan

Punjene paprike u našem su kraju dobro poznato i mnogima omiljeno jelo, a s hladnijim danima i zrenjem tog sočnog ploda u svakom vrtu, one se na velika vrata vraćaju na naše jelovnike. Punjene paprike ukusno su i kalorično jelo, a kao i mnoga tradicionalna jela, rado su viđene na svakom stolu.

Klasični recept za punjene paprike, kojim su se koristile naše bake i mame, nažalost, mnogim je ljudima ostao još samo tužna uspomena jer se meso koje on zahtijeva (svinjetina, junetina) sve teže podnosi sve više ljudi. Razloga je tome više – od teške dostupnosti zdravog, domaćeg mesa koje nije proizvedeno na industrijski način, do raznih alergija, intolerancije i slično. Kako ostati vjeran ovom preukusnom jelu, a održati prehranu u granicama zdravih namirnica i bez neugodnih i po zdravlje štetnih posljedica, pokazala nam je Stanislava Sobočan iz Zebanec Sela.

Stanislava ima 34 godine i majka je troje prekrasne dječice: Megi (16), Natan (12) i Evelin (6). Sa suprugom Nenadom živi u Zebanec Selu i zajedno su započeli avanturu zdrave prehrane u kojoj do sada jako uživaju.

U TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE Stanislava Sobočan s nama je podijelila recept za preukusne punjenje paprike.

Međimurske novine možete na baviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja, od petka 15. listopada.

Ostavi komentar