ŠŠD Ftiči i ŠŠD ČAK na Državnom prvenstvu u šahu

Školsko športsko društvo Ftiči, iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, ženska šahovska ekipa, i ŠŠD ČAK 2.OŠ Čakovec ,muška ekipa, osvojile su prva mjesta na županijskom natjecanju, koje je održano u Maloj Subotici u studenom prošle godine.

Na Županijskom natjecanju sudjelovalo je 11 osnovnih škola iz Međimurske županije. Kao prvaci  Međimurske županije, ekipe su se plasirale na Državno natjecanje koje je održano u Vinkovcima od 12. do 14. ožujka, u odličnoj organizaciji Hrvatkog školskog športskog saveza, u hotelu „Slavonija“, gdje su sudjelovale 46 ekipe iz cijele Hrvatske. Međimurske ekipe su postigle zavidne rezultate u ovoj jakoj konkurenciji.

Ekipa ŠŠD Ftiči je nastupala u sastavu: Julia Janković, Hana Halić, Ana Horvat, Mateja Toplek te Anna Blažona. Ekipu je za natjecanje pripremao gosp. Dragutin Srnec, trener ŠK Dinamo Palovec, a mentorica je bila prof. Manuela Stričak.

Ekipa ŠŠD ČAK je nastupala u sastavu: Ivor Colev, Ivano Lukačević, Fran Janči, Krešo Lapat i Dino Dvanajščak. Ekipu je pripremao i vodio voditelj Zvonko Horvatić.

Učenici su se vratili iz Vinkovaca s puno lijepih dojmova i uspomena na gostoljubive i srdačne domaćine Vinkovčane.

Anna Blažona

Ostavi komentar