Srednja škola Prelog domaćin početne konferencije o projektu ECOoperation

Projekt ECOoperation, HUHR/1901/4.1.2/0055, rezultat je suradnje triju srednjih škola.

Vodeći partner je mađarska srednja škola Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, a partneri su Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica i Srednja škola Prelog. Ukupna vrijednost projekta je 241.870,93 EUR, od čega je EU sufinanciranje 205.590,29 EUR. Projekt će trajati 18 mjeseci, a aktivnosti su prilagođene školskoj godini.

Projektom ECOoperation proširit će se međukulturno znanje učenika srednjih škola na prekograničnom području Mađarska – Hrvatska zajedničkim istraživanjem raznolikosti zajedničkih prirodnih vrijednosti te pozitivnih učinaka na fizičko i mentalno zdravlje učenika. Cilj će se ostvariti promocijom „škole u prirodi” i razvijanjem inovativnih metoda terenskog učenja. Projektom se doprinosi očuvanju biološke raznolikosti rijeke Drave, ekološkom pristupu terenskoj nastavi i prijenosu znanja (learn-to-learn pristup).
Glavni ishodi projekta su razvijanje i testiranje novih metoda učenja o prirodnim znanostima (područje vode, mikroklime i tla), provedba zajedničkih edukativnih aktivnosti profesora i učenika (kajakaštvo, biciklizam i kampiranje), osiguravanje tehničkih predispozicija za istraživanje i provedbu aktivnosti na otvorenom kroz nabave opreme i edukacije pravilnog korištenja opreme u kajakaštvu, biciklizmu i kampiranju.

Domaćin početne konferencije bila je Srednja škola Prelog, a realizirala se u virtualnoj sobi putem ZOOM aplikacije. Prisutne je pozdravila prof. Valentina Pirc Mezga, voditeljica projekta za našu školu, a potom su se pozdravnim govorima uključili –  ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Konferenciju su pratili i profesori – M. Labaš Horvat, J. Delladio, T. Štefok i M. Rašan koji uz ravnatelja T. Gregura i V. Pirc Mezga čine projektni tim Srednje škole Prelog. Riječ o suradnji i realizaciji projekta preuzeli su partneri iz Koprivnice i Republike Mađarske.

 

Ostavi komentar