Sportskim udrugama i projektima Međimurska županija dodijelila preko 1,5 milijuna kuna

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo:

Speedway Grand Prix Croatia koji je okupio 18 najboljih svjetskih vozača, škola sportova na vodi, razvoj elitne odbojke i rukometa, sudjelovanja na hrvatskim prvenstvima u ribolovu i nogometu, jedinstvene utrke Međimurjem i sadržajni sportski programi za djecu samo su neki od 82 sportska programa i projekta za koje je Međimurska županija izdvojila 1.580.000,00 kuna iz svog proračuna.

Nakon što je krajem prošlog tjedna dodijeljeno više od milijun kuna za čak 53 projekta usmjerenih na podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, umirovljenika, branitelja, djece i mladih za 2022. godinu, Međimurska županija nastavlja s financiranjem programa i projekata međimurskih udruga.

Javni natječaj za su/financiranje programa/projekata sportskih udruga Međimurske županije u 2022. godini otvoren je sredinom ožujka, a pristiglo je ukupno 85 prijava od čega tri prijave nisu ispunile formalne uvjete natječaja te su u daljnji postupak upućene 82 prijave i to u 3 programska područja – sport osoba s invaliditetom, rekreativni i amaterski sport i sportske manifestacije, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić koja je dodala da je ove godine na natječaj pristigao rekordan broj prijava, 30 prijava više no prijašnjih godina.

Ukupno je izdvojeno 1.580.000,00 kuna, od toga za sport osoba s invaliditetom 25.000,00 kuna, rekreativni i amaterski sport 1.185.000,00 kuna i sportske manifestacije 370.000,00 kuna. Navedenim sredstvima financirati će se sportske aktivnosti kojima će se nastaviti razvijati sport u Međimurju, a čime će se doprinijeti realiziranju ciljeva definiranih u županijskim strateškim i planskim dokumentima. 

Sport je zdravi način života, kvalitetno provedeno vrijeme. Sport ima benefit na sve druge životne segmente i zato je važno poticati svaku udrugu, društvo, zajednicu i savez koji rade na tome da što veći broj naših građana potaknu na bavljenje sportom. Na natječaj su se mogle javiti sve sportske udruge s područja Međimurja, a naša je obveza da podržimo njihove ideje i ambiciju. Međimurje s razlogom nosi Europsku titulu sporta. „Najsportskija“ smo županija u Hrvatskoj, imamo najveći broj sportskih udruga, rekreativaca i nogometaša po broju stanovnika, vrhunske sportaše koji osvajaju odlične rezultate, odlične sportske događaje, ulažemo u kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Sport je nešto što je dobro za sve generacije, “, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuvši da uz ove potpore i sredstva Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ, Međimurska županija izdvaja sredstva i za unaprjeđenje sportske infrastrukture.

Na potpisivanju ugovor ao dodjeli sredstva bili su:

 1. Gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec – dopredsjednik, Mario Vukoja
 2. Muški rukometni klub „Čakovec“ –  predsjednik Dražen Špoljarić
 3. Odbojkaški klub Međimurje Centrometal – tajnik Jadranko Kirić
 4. Nogometni klub nogometna škola „Međimurje – Čakovec“ –  dopredsjednik Nikola Horvat
 5. Međimurski nogometni savez –  predsjednik Kristijan Antolović
 6. Atletski klub „Međimurje“ Čakovec – predsjednik Mario Dobša
 7. Nogometni klub „Međimurje“ Čakovec – direktor Rajko Toplek, predsjednik Jesenović
 8. Rukometni klub „Prelog“ – predsjednik Tomislav Novak
 9. Karate klub Mala Subotica, tajnik Tomislav Magdalenić
 10. Društvo športske rekreacije „Sportska subota“  – tajnik Davor Varga
 11. Karate klub „Globus“ Čakovec – predsjednik Mladen Vizinger
 12. Speedway klub Milenium – predsjednica Darija Pavlic

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE