Sportska natjecanja bez gledatelja, hoće li se završiti međimurske nogometne lige!?

nogomet

Stožer civilne zaštite Međimurske županije jutros je održao sastanak sa predstavnicima sportskih udruga i klubova na kojem je dogovorena zajednička suradnja vezana uz sprječavanje širenja koronavirusa.

Predstavnici zajednica sportova i sportskih udruga i klubova vodit će računa o poštivanju svih epidemioloških mjera i maksimalno pojačati kontrolu vezanu uz poštivanje uputa i mjera koje je donio Nacionalni Stožer civilne zaštite RH, između ostalog, da se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Prema dostupnim informacijama svi koji igraju natjecanja na nivou hrvatskih liga nastavit će natjecanje, ali ostaje upitno što će biti s amaterskim natjecanjima na županijskom nivou, posebice nogometnim koji imaju posljednju trećinu prvog dijela sezone.

Iz Međimurskog nogometnog saveza još nema definitivne hoće li se završiti jesenski dio sezone bez gledatelja. Naime, osim što klubovi imaju igrače u samoizolaciji, problem je prvenstveno kako isfinancirat plaćanje službenih osoba jer se to rješava uglavnom s naplatom ulaznica.

Hoće li doći do dogovora između klubova i Saveza oko toga kako da se prvi dio sezone privede kraju, kako kaže tajnik Darko Jambrović, odluka će biti poznata nakon konzultacija do sredine tjedna.

Što se tiče amaterskih dvoranskih natjecanja svaki savez bi trebao donijeti odluku hoće li se uz pridržavanje mjera one nastaviti ili odgoditi dok ne prođe vrhunac epidemije drugog vala.

Ostavi komentar