Sportovi na vodi mame turiste i lokalce na Marinu Prelog

Prekrasno nebo, ugodne temperature i raznolike aktivnosti uz sportove na vodi privukle su velik broj posjetitelja u Sportsko-rekreacijsku zonu Marina Prelog.

Iako je puhao tek lagani vjetrić, to nije omelo brojne entuzijaste da isprobaju veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu ili pak na dasci za surfanje (SUP). Interes za ovim vodenim avanturama bio je izuzetno velik, a educirani skiperi iz Udruge sportske rekreacije “Croatian Outdoors” brinuli su o sigurnosti posjetitelja te im pružili nezaboravno iskustvo na jezeru.

Oduševljeni posjetitelji nisu bili samo lokalni stanovnici, već i turisti iz cijelog Međimurja. Smještajni objekti i subjekti koji se bave turizmom su primijetili povećan interes za ovakve aktivnosti te su počeli pružati svojim gostima informacije i preporuke o sportovima na vodi u Prelogu. Ivanka Horvat, vlasnica adrenalinskog parka PG Geler j.d.o.o. iz Malog Mihaljevca, potvrdila je da turisti sve više traže rekreaciju i zabavu tijekom boravka u Međimurju, te će rado preporučiti izlet u Prelog i uživanje u sportovima na vodi svojim gostima.

Radi daljnje promocije ovih aktivnosti, izrađuju se marketinški materijali za smještajne objekte, a tijekom jeseni planira se održati radionica za smještajne objekte i turističke agencije s područja Međimurske županije o uvođenju sportova na vodi u standardnu ponudu.

Sljedeći Dani otvorenih vrata sportova na vodi zainteresirane posjetitelje očekuju već 6. i 20. kolovoza, a u rujnu za Festival balona na vrući zrak, 2. rujna, i to uvijek u istom terminu – od 14 do 18 sati. Posjetiteljima se savjetuje da ponesu ručnik, dobro raspoloženje, a za zaštitne prsluke i sigurnost na jezeru pobrinut će se educirani skiperi udruge „Croatian outdoors“.

Dani otvorenih vrata sportova na vodi uključeni su u projekt „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“ koji je u velikom dijelu sufinanciran iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je razviti i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije.

Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan. Prve aktivnosti projekta već su započele u travnju nizom edukacija potencijalnih skipera o sigurnosti na vodi kako bi se dodatno usavršile osobe koje već prakticiraju sportove na vodi u vlastite svrhe te imaju najmanje dvije godine iskustva u plovidbi i upravljanju plovilima na vesla. Projekt provodi Turistička zajednica Grada Preloga i Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca.

 

Izvor i foto: Prelog.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Magarac na cesti ispred auta

VIDEO: Magarac kod Preloga zaustavio promet

Čakovečka špica 18.5.2024.

Čakovečka špica 18.5.2024.

Međunarodni je dan muzeja