3.9 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Smiljana Srnec ide na kirurški zahvat u KBC Zagreb

Smiljana Srnec koja je javnosti poznata zbog ubojstva sestre koju je kasnije držala u zamrzivaču, privremeno je puštena iz zatvora, piše HRT

> Smiljana Srnec izašla iz zatvora u Požegi, dočekao ju suprug

Sudac izvršenja Županijskog suda o Slavonskom Brodu svojim rješenjem od 28. kolovoza odredio je prekid izdržavanja kazne zatvora za zatvorenicu Smiljanu Srnecu. Prekid je određen po članku 163. stavak 2.1. Zakona o izvršavanju kazne zatvora iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njezine kronične bolesti, a bolest se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Dakle, to je zakonski razlog za prekid, rekao je Mile Soldo, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Prekid je određen u trajanju tri mjeseca, od 12. rujna do 12. prosinca.

– U obrazloženju rješenja suca izvršenja stoji da će biti kirurški zahvat u KBC-u Zagrebu, rekao je Soldo.

Istaknuo je da su ovakvi slučajevi rijetki, ali da ih ima.

Nije dovoljno da kod zatvorenika dođe do oboljenja ili pogoršanja bolesti, već mora biti ispunjen i dodatni uvjet da se takva bolest ili pogoršanje ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. U ovom slučaju je zatvorska bolnica dala svoje mišljenje da se ta bolest, odnosno pogoršanje, ne može sanirati i liječiti u okviru zatvorskog sustava. Zakonska mogućnost postoji, ali moraju biti ispunjene pretpostavke. Kad su one ispunjene, onda zapravo se i mora se odrediti, rekao je Soldo za HRT.

Operacija je zakazana za 18. rujna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE