SLUČAJ sv. HELENA: MUP zatražio liječničku dokumentaciju vozača od čakovečke liječnice

Prometna nesreća Sveta Helena
Teška prometna aa naplatnim kućicama Sveta Helena Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U slučaju vezanom za prometnu nesreću koja se 11. srpnja dogodila na naplatnoj postaji Sv. Helena, zbog sumnje policije da vozač koji je osumnjičen za kazneno djelo nije zdravstveno sposoban za sigurno upravljanje motornim vozilima, od njegove liječnice iz Čakovca zatražena je dostava njegovih zdravstvenih podataka.
Budući je liječnica to odbila pravdajući se liječničkom tajnom, zagrebačka je policija pokrenula izvide te kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je liječnica povrijedila odredbe iz članka 233. stavka 3. navedenog Zakona. Temeljem naredbe Općinskog suda u Čakovcu policijski službenici PU međimurske, uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, izuzeli su traženu liječničku dokumentaciju koju im je tom prilikom liječnica predala.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja da je liječnica počinila prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog čega je protiv nje pokrenut prekršajni postupak izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna.

Ostavi komentar