SLUČAJ ŠKRINJA Ispitana tri svjedoka: Romeo Kanižaj iz Belice, Dražen Palfi i Josipa Vugrinec iz Palovca

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je započelo suđenje Smiljani Srnec iz Palovca koja je optužena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić.

Ne osjećam se krivom, kazala je optužena Smiljana Srnec nakon čitanja optužnice.

Smiljanu Srnec tereti se, prema optužnici državnog odvjetništva, da je 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu, s ciljem da je usmrti, tupo-tvrdim predmetom najmanje pet puta udarila sestru Jasminu Dominić po lijevoj strani glave od kojih je zadobila mnogobrojne povrede.

Potvrdit ćemo tezu da je Jasmina Dominić usmrćena kada se nalazila u ležećem položaju, kada nije pružala nikakav otpor okrivljenici i da je okrivljenica Smiljana Srnec sama, nakon usmrćenja sestre, stavila sestru u zamrzivač, istaknula je u uvodnom govoru Irma Bagarić, zamjenica županijske državne odvjetnice.

Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić iz Čakovca kazao je da je će obrana dokazati da okrivljena Smiljana Srnec nije ubila svoju sestru te da obrana nije dužna dokazivati tko ju je zapravo ubio.

U ovom postupku će se raspravljati o obiteljskim tajnama, lažima i prikrivanjima te tako tražiti odgovor na pitanje tko je ubio Jasminu Dominić. Obrana će pokušati skrenuti pažnju na materijalne dokaze kojima će dokazivati svoje tvrdnje, istaknuo je Golubić.

Činjenice koje zahtijevaju objašnjenje su redom: Vrijeme kad je žrtva posljednji put viđena živa, Tko je sve lagao i prikrivao istinu u obitelji Dominić, Tko je sve živio u kući u Palovcu na adresi Nova 29, Tko su bile agresivne osobe u obitelji, Čiji su tragovi pronađeni, Je li okrivljena objektivno mogla sama pohraniti tijelo sestre?, dodao je u nastavku.

Danas su na suđenju svjedočili Romeo Kanižaj iz Belice, Dražen Palfi iz Palovca, dok je treća svjedokinja bila Josipa Vugrinec iz Palovca, koja je u daljem srodstvu s okrivljenom Smiljanom i ubijenom Jasminom.

Što su sve kazali pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje izlaze u petak, 18. listopada.

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo Jasmine Dominić nastavlja se u četvrtak.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar