Slijedećih dana izmjenjivat će se povoljni i nepovoljni biometeorološki uvjeti

biometeorološka prognoza
Ilustracija

Subota, 9. veljače: Biometeorološke će prilike u cijeloj zemlji biti povoljne. Astmatičare i plućne bolesnike upozoravamo na zaštitu od moguće magle u unutrašnjosti, kao i zaštitu od hladnoće. Tijekom dana će pretežno sunčano vrijeme biti za mnoge poticajno, a uz aktivan boravak na otvorenom može pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj koncentraciji.

Nedjelja, 10. veljače: Biometeorološke prilike će se tijekom dana pogoršavati, i vrijeme će do kraja dana imati nepovoljan utjecaj na većinu meteoropata. Može se javiti umor, glavobolja, razdražljivost. Pojačane tegobe moguće su kod kroničnih bolesnika, posebno pred kraj dana, pa se preporuča izbjegavanje suvišnih napora. U noći s nedjelje na ponedjeljak mogu se javiti tegobe sa snom. Tegobe će biti nešto izraženije u zapadnim predjelima, Lici i Gorskom kotaru.

Ponedjeljak, 11. veljače: Biometeorološke prilike će biti nepovoljne, u prijepodnevnim satima, u cijeloj zemlji. Kod meteoropata je moguć umor, manjak energije i koncentracije, a moguće su i pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. U drugom dijelu dana, nepovoljan vremenski utjecaj će slabiti, a s njim bi i tegobe trebale popuštati.

Utorak, 12. veljače: Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Većina ljudi će se osjećati bolje, a tegobe koje bi još uvijek neki meteoropati mogli osjećati, bit će slabijeg intenziteta. Ujutro će, u unutrašnjosti biti hladno, pa je savjet zaštititi se od hladnoće.

Ostavi komentar