Slavenski s Patrikom Zamudom i Samantom Grahovec oduševio čakovečku publiku

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo: 

U prekrasnom ambijentu atrija Starog grada u Čakovcu, održan je koncert Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski pod umjetničkim vodstvom maestre Senke Bašek, mag. art.

Atrijem su odzvanjale skladbe s bogatog repertoara „Slavenskog“, od „Voda zvira“, „Slepačka“, „Rugalica“, ali i odlične izvedbe Rachmaninove „Bogorodice Djevo“ ili Swiderove „Cantus Gloriosus“, a posebno je zanimljiva bila izvedba, odnosno obrada „Ljubavne“ od Parnog Valjka.

Uz domaćina, mnogobrojnoj čakovečkoj publici predstavili su se i Patrik Zamuda na klaviru s odličnim improvizacijama pod nazivom „Valcer u atriju“. Poseban je bio i nastup mlade sopranistice Samante Grahovec uz pratnju Patrika Zamude u izvedbama pjesama Josipa Štolcera Slavenskog iz ciklusa „Pjesme moje majke“, ali i Mozartove Porgi Amor (Le Nozee di Figaro) i Puccinijeve Quando men vo (La Boheme).samanta grahovec

Odličnu glazbenu večer svojim je nastup zaokružila Ženska vokalna skupina KUU „Veseli Međimurci“ izvedbama međimurskih, bilogorskih i slavonskih narodnih pjesama u različitim obradama pod vodstvom svojeg novog voditelja Tibora Büna. Osim zajedničkog nastupa, u pratnji Nevena Kolarića na cimbulama, solo izvedbama u “Međimurskom triptihu” predstavile su se Martina Kuretić Sedlar, Katarina Milly i Dalija Bedić.

Osim mnogobrojnoj publici i gostima, tajnik zbora Dejan Buvač, zahvalio je na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta i Gradu Čakovcu te gradonačelnici Ljerki Cividini, te najavio i veliku obljetnicu iduće godine, kada ovaj ponajbolji amaterski zbor u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica slavi svoj 50. rođendan.

Bila je ovo prava poslastica za ljubitelje kulturnih događanja, posebno klasične glazbe i zborskog pjevanja te vjerujemo dobra uvertira u početak ljeta.

Foto: Grad Čakovec

Patrik Zamuda na klaviru Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski samanta grahovec publika atrij starog grada čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE