Skupština kluba veterana VZMŽ: Ivanu Novak peti mandat predsjednika

Svoju redovnu, izbornu godišnju skupštinu održao je vatrogasni klub veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Klub je to koji broji 268 članova, a članovi su svi stariji od 65 godina muški i 60 godina ženske članice.

Uz domaćinstvo DVD-a Mali Mihaljevec, a u športskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića skupilo se njih oko 120 koji su jednoglasnom odlukom izabrali novo  rukovodstvo koje će ih voditi u narednom četverogodišnjem razdoblju.

U vrlo detaljnom izvješću o radu koje se pročitalo moglo se čuti kako su mnogi veterani aktivni u svojim matičnim društvima, klub veterana je organizirao VI. Sportski susret vatrogasnih veterana u Palovcu, a na kojem je sudjelovalo osam ekipa. Plan za naredno razdoblje jest da se svaki član unese u „Vatronet“ te da organiziraju jednodnevne izlete u odmaralište toplica Sveti Martin gdje VZMŽ ima svoju vikendicu. Najveći broj članova dolazi iz VZG Čakovca, njih čak 42. Prošle godine je dodijeljena jedna Plaketa „Gjure Stjepana Dželića“, 33 vatrogasnih spomenica, 1 spomenica za 70 godina rada i 12 spomenica za 60 godišnji rad.  – spomenuto je između ostalog u izvješću.

Jednoglasnom odlukom Ivan Novak iz Malog Mihaljevca izabran je za predsjednika kluba veterana, a kojemu je to peti po redu mandat na čelu ovoga kluba. Za njegovog zamjenika je izabrani Gabrijel Friščić, a tajnik Vladimir Jambor.  U Nadzorni odbor su izabrani Dragutin Trupković iz Pretetinca kao predsjednik i članovi Antun Poje iz M. Subotice i Mirko Varga iz Strahoninca. Izabrano je i 11 članova Predsjedništva i to redom Ivan Novak, Gabrijel Friščić, Vlado Jambor, Franjo Dolar, Valentin Srpak, Ivan Golomboš, Franjo Posavec, Josip Sabol, Mijo Novak, Ivan Novak II i Ivan Horvat.

Novo izabrano rukovodstvo kluba veterana VZMŽ, Josip Friščić, Ivan Novak i Vladimir Jambor

Skupština je poslužila i za podjelu mnogih priznanja, zahvalnica i diploma. Tako su za 30 godišnje članstvo u klubu priznanja primili Ivan Igrec iz D. Mihaljevca, Ivan Lisjak iz Domašinca i Ivan Novak iz M.Mihaljevca. Za 20 godišnje članstvo su primili Josip Ružić iz D.Kraljevca i Tomo Belić iz Preloga, te 22 člana za 10 godišnje članstvo.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali između ostalih počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, počasni zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, zamjenik predsjednika VZMŽ Aleksandar Karlovčec, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj, načelnik Općine domaćina Anđelko Nagrajsalović te gosti iz Slovenije i Varaždinske županije uz domaće vatrogasce iz Međimurske županije.

(Damir Perhoč)

Dvoje članova dobilo je status „Počasnog člana“ i to Vladimir Bujan i Đuro Hraščanec
Ivan Novak primio je pohvalnicu za 30 godišnje članstvo u klubu veterana, istu mu je predao Đuro Hraščanec
Klub veterana okuplja i ženske članice, na skupštini su bile njih tri
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostavi komentar