Škole, čiji je osnivač Međimurska županija, od ponedjeljka prelaze na online nastavu

google laptop
Ilustracija, Foto: Pixabay

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju gdje se Međimurska županija posljednjih dana susreće s povećanim brojem oboljelih od SARS-CoV-2 virusa, u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer civilne zaštite Međimurske županije donio je preporuku da se nastava nakon proljetnog odmora školske godine 2020./2021. godine, za školske ustanove kojima je Međimurska županija osnivač održava online, odnosno da se narednih tjedan dana primijeni C model nastave.  

Stožer civilne zaštite Međimurske županije odlučio je da sljedeći tjedan, prvi nakon proljetnih praznika, svi učenici nastavu prate od kuće da bi se smanjila mobilnost i kontakti svih sudionika o obrazovnom sustavu, a školama i epidemiolozima ostavilo dodatno vrijeme za analizu epidemiološke situacije, za strukturalnu analizu podataka te, sukladno njima, za pripremu nastave na najsigurniji način. 

Međimurski su učenici velik dio nastavne godine već proveli u školskim klupama tako da je procijenjeno da dodatni tjedan nastave na daljinu neće ugroziti realizaciju školskih kurikuluma, a niti uspješan završetak školovanja za međimurske maturante.

Nadamo se da će nakon ovih tjedan dana nastave na daljinu epidemiološka situacija biti povoljnija te da će se stvoriti uvjeti da se međimurski osnovnoškolci i srednjoškolci u svojim školskim klupama zadrže do kraja nastavne godine.

Ostavi komentar