Situacija s radnom snagom u Međimurju sve samo ne bajna, poslodavci uvoze manje kvalificirane, a skuplje radnike                                                 

radnici
Ilustracija

Situacija s radnom snagom u Međimurje u sve, samo ne bajna. Poslodavci uvoze manje kvalificirane, a skuplje radnike. – Iako sam poduzetnik moram biti iskren i kazati da su neki poslodavci sami “tražili” ovakvu situaciju, ali je još veći krivac država zbog opterećenosti gospodarstva, kazao je Ivan Senčar predsjednik Gospodarsko socijalnog vijeća Međimurske županije.

GSV
Ivan Senčar

Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji raspravljalo o gospodarskim kretanjima i utjecaju gospodarske politike na životni standard građana. Međimurskoj županiji nedostaje adekvatne radne snage te je sve više prisutan uvoz strane radne snage.

Na pitanje kakva su iskustva posIodavaca sa stranom radnom snagom, Ivan Senčar, predstavnik poslodavaca u GSV-u kako za da prema informacijama koje on crpi od drugih poslodavaca ima saznanja da ta radna snaga nije toliko kvalificirana kao naša, ali moram stati u obranu tih poslodavaca, trenutno drugo rješenje nemamo, to je istina. Ima li istine u tome što kažu naši radnici koji su otišli u inozemstvo za većim primanjima da su naši poslodavci dobili manje kvalificiranu, a skuplju radnu snagu. Dodao je: – To se nije moralo dogoditi. Najveći krivac za ovakvo stanje je opterećenost gospodarstva i država nije napravila nešto značajno da se gospodarstvo rastereti. Potrebna je također reforma javne uprave koja je veliko opterećenje gospodarstvu koje se u velikom reflektira na plaće, jer sve te ljude u javnom sektoru treba platiti.

Ostavi komentar