Siniša Pintarić: Samo se čulo “DUM” i nastala je tama

siniša pintarić 2
Siniša Pintarić je uz televizor morao kupiti i novi ruter

Ljeto je vrijeme kada dolazi do čestih i naglih promjena vremena koje karakteriziraju olujni vjetrovi i pljuskovi praćeni grmljavinom. Sijevanje munja i gromoglasna grmljavina prirodne su pojave koje kod ljudi izazivaju različite reakcije. Jedni su opčinjeni pojavom munja i snagom prirode, dok drugi osjećaju nelagodu i strah. Strah od samog pogleda na munje koje paraju nebo, a potom i popratnog zvuka koji slijedi.

Kako god, nitko nije ravnodušan spram te pojave ako ništa drugo onda barem u smislu zaštite vlastitog života i imovine. Nažalost, o zaštiti obično počinjemo razmišljati tek kad munja zapali štagalj, svinjac ili bilo koji drugi gospodarski objekt ili nakon što ostanemo bez televizora, računala, telefona kao što je to bio slučaj sa Sinišom Pintarićem iz Štefanca.

– Bilo je negdje oko pola dva u noći, prisjetio se olujne noći s četvrtka na petak Siniša Pintarić. Probudio sam se jer sam morao ići na WC. Po izlasku iz kupaonice najedanput se čulo DUM i gotovo.

Kako zaštiti sebe i svoju imovinu od udara munje, tema je kojom smo se pozabavili u novom broju Međimurskih novina koji će se naći u prodaji u petak, 17. srpnja

Ostavi komentar