Serjojnski fašnik u Murskom Središću: Maškare će preuzeti vlast 24. veljače!

Serjojnski fašnik
Serjojnski fašnik 2017.

Turistička zajednica Grada Mursko Središće i Grad Mursko Središće sa velikim zadovoljstvom Vas pozivaju na tradicionalni „Serjojnski fašnik 2019.“ koji će se održati u nedjelju, 24. veljače 2019. godine s početkom u 13: 30 sati u Murskom Središću.

Fašnička povorka i ovoga puta oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice Murskog Središća. Okupljanje fašničkih skupina ispred vatrogasnog doma Mursko Središće predviđa se od 13:00 do 13:30, nakon toga kreće Fašnička povorka od vatrogasnog doma te ulicama: Frankopanska, Trg bana J. Jelačića do zgrade dječjeg vrtića. U sklopu programa održat će se: preuzimanje vlasti i ključeva Grada, predstavljanje fašničkih skupina ispred zgrade dječjeg vrtića, proglašenje najbolje fašničke maske i najbolje tradicijske maske i obred spaljivanja fašnika.

Od 15:00 sati planiran je zabavni program u Pansionu „Ilonka“ Mursko Središće. Svim sudionicima osigurano je besplatno jelo (grah s kobasicom), besplatno piće i krafne. Po predstavljanju svih fašničkih skupina kod Stare škole (gdje će biti predstavljanje skupina) dodijeliti će se nagrada za najbolju tradicijsku masku i najbolju fašničku masku.

Za sve dodatne informacije, obratite se na broj tel. 099 337 92 50 (Marta Tuksar) ili na e-mail: [email protected].

Ostavi komentar