Senzorna soba vrtića Stonoga iz Novog Sela Rok

Financijskim sredstvima iz proračuna Grada Čakovca i VMO Novo Selo Rok kupljena je didaktika za opremanje senzorne sobe u PO Stonoga, DV Cvrčak Čakovec. Time je završen projekt opremanja senzorne sobe koju djeca već koriste.

Nova didaktika kod djece potiče interes za drugačiji način provođenja aktivnosti u kojima se obuhvaćaju sva osjetila. Takva oprema pomaže djeci posebno u svladavanju nekih teškoća stimulirajući rad svih osjetila. U senzornoj sobi kod djece se unapređuje razvoj sposobnosti i vještina, kao što su razvoj osjeta, ravnoteža, gruba i fina motorika. Time je u vrtiću Stonoga omogućena senzorna integracija zdrave djece ali i djece sa teškoćama. Senzorna integracija je proces tijekom kojeg u mozak dolaze senzorne, odnosno osjetilne informacije iz naših osjetila za kretanje, vidom, sluhom, dodirom, okusom, njuhom. Informacije se obrađuju tako da im dajemo smisao te na njih možemo odgovoriti nekom aktivnošću. Upravo to je omogućeno polaznicima vrtića u Novom Selu Rok. Uz vodstvo kompetentnih odgojiteljica Jagode Srša, Smiljane Nedeljko, Maje Kozjak Hladki  i Saše Sanjković djeca izuzetno dobro reagiraju na novo poticajno okruženje. U kombinaciji sa boravkom u prirodi i dobro opremljenim sobama dnevnog boravka djeca su stimulirana na svim područjima za dobrobit  djece i njihov cjelovit razvoj.

U ova izazovna vremena, ovakav prostor u vrtiću od izuzetne je koristi, stoga je važno zahvaliti Gradu Čakovcu i VMO Novog Sela Rok koji su prepoznali implementaciju takvog projekta za najmlađe i pomogli opremiti i oplemeniti prostor.

 

Ostavi komentar