Selnica: Kreću pripreme za proslavu Markova

Selnica Dani Općine

Povodom obilježavanja Dana općine Selnica pripremljen je raznolik program koji započinje ove subote, 21. travnja.

U 9:00 održat će se akcija Zelena čistka i Liga početnika U8, dok je za 10:00 zakazan početak Likovne kolonije. Istog dana u 14:00 održat će se Vatrogasna utrka u Merhatovcu. Navečer u 19:00 na književnoj večeri u Društvenom domu održat će se promocija knjige pjesama Ignaca Šardija pod nazivom Japičin hroum.

Na blagdan svetog Marka, 25. travnja, u 11:00 održat će se sveta misa u župnoj crkvi. Poslijepodne u 15:00 zakazana je svečana sjednica na kojoj će se istaknutim pojedincima iz društvenog, kulturnog i sportskog područja podijeliti javna priznanja. Priredba i nastup KUD-a održat će se u OŠ Selnica navečer u 18:00.

U četvrtak, 26. travnja, na književnoj večeri  predstavit će se knjiga o Zrinskima Alena Samboleca.

Vikend prije 1. svibnja rezerviran je za sportske događaje. U nedjelju, 29. travnja, organizira se pješačenje od Stare škole prema Plešivici. Slijedi zabava uz živu glazbu i dijeljenje graha za sve posjetitelje.

Na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, u 15:00 započinje sportski susret veterana na nogometnom igralištu NK Donji Koncovčak. Nakon toga slijedi utakmica skupine U10 ŠN Sveti Marko. Svi posjetitelji moći će kušati grah.

Ostavi komentar