Današnji drugi koncert u sklopu Dana grada Čakovca a ujedno i Dana državnosti na pozornicu kraj fontane u Perivoju Zrinskih predstavio je Scifidelity Orchestra.

Ovaj prepoznatljivi sastav koji smo najviše upoznali kroz show Supertalent ukratko se predstavio.

Svi su još od djetinjstva povezani jazz glazbom. Većina je svirala u Big bandu Čakovec te su oduvijek znali da se tom vrstom glazbe žele profesionalno baviti.

U želji da se što kvalitetnije i cjelovitije glazbeno izraze, Stjepan i Benjamin Horvat na kontrabasu i bendžu te Abel i Jošua Kovačević na bubnju i saksofonu još 2011. godine započeli su kao podskupina October Lighta nastupati pod imenom Scifidelity Orchestra. Ubrzo im se pridružuju Robert Pajić na klarinetu i Filip Horvat na trombonu.

Svi članovi ove vesele šestorke završili su srednju Glazbenu školu, a neki su nastavili i dalje ulagati u svoje glazbeno obrazovanje.

Robert i Stjepan magistrirali su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a za vrijeme studija usko su surađivali s profesorom Sašom Nestorovićem, jednim od velikana saksofona u Hrvatskoj, koji od 2007. vodi Big Band HRT-a. Jošua studira na Konzervatoriju u Beču, Abel je završio bubanj na Jazz akademiji u Grazu, dok je Filip studirao ekonomiju. Benjamin je gitarist, ali u orkestru svira bendžo.

Publika se okupila u velikom broju tako da nije bilo mjesta za sjedenje ali to nije nimalo smetalo jer su poneseni glazbom svi pomalo cupkali u ritmu.

Galeriju pogledajte ovdje: (Scifidelity orchestra)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar