Sazrelo je vrijeme za stanogradnju i u Prelogu

turisticki prelog3
Prelog vapi za stanovima

Kako je poznato, Prelogu već neko vrijeme kronično nedostaju stanovi a nema čak ni slobodnih građevinskih parcela za gradnju obiteljskih kuća. S jedne strane, posljedica je to doseljavanja mladih obitelji koje žele živjeti baš u Prelogu, a s druge strane, za Prelog i okolna naselja, veže ih i radno mjesto.

Upravo iz toga, Grad kreće u izmjene Detaljnog plana uređenja čime će se najprije, na preloškom jugu, iza novog vrtića Vesela loptica, otvoriti 12 novih parcela a do kraja godine i dodatnih 19. Prema riječima gradonačelnika, pitanje je hoće li i to uopće biti dovoljno za sve koji su zainteresirani za gradnju obiteljskih kuća.

Iako je Prelog, drugi po veličini grad u Međimurju, ne može se pohvaliti sa brojem stambenih zgrada i stanova na svom području. U novijoj povijesti, u više je navrata, kaže gradonačelnik, rađena anketa među građanima, no interesa za stanogradnju, jednostavno nije bilo.

– U posljednjih 6 godina, tri smo puta radili ankete, no nisu polučile dobre rezultate, objasnio je gradonačelnik Kolarek. 2014. godine svega su 4 osobe bile zainteresirane za stan, 2016. javilo se tek 6 njih da bi se ove godine, ta brojka popela na 24. Tomu treba pridodati i 4 stana koje želi sam Grad.

Shodno najnovijem interesu, Grad kreće u realizaciju projekta stanogradnje, odnosno gradit će najavljenu zgradu sa 40-tak stanova.

Ostavi komentar