Mljeveno meso začinite Vegetom i paprom. Mesu dodajte sirovu rižu i dobro zamijesite. Velike listove kiselog zelja napunite smjesom i zarolajte. Narezano zelje malo prodinstate s prsnim vršcima. Zatim u veliku posudu stavite red zelja, red sarme pa ponovite postupak do vrha posude. Zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri.
Uz sarmu odlično ide pire-krumpir. Priprema se tako da se krumpir oguli, nareže i stavi u posudu s vodom. Posolite po potrebi i želji. Kad je krumpir kuhan, procijedite ga, dodajte margarin i mlijeko te ga dobro protisnite. Servirajte zajedno sarmu i pire-krumpir. Dobar tek!
Sastojci:
– kiselo zelje (narezano i 1 glavica)
– mljeveno meso (pola junetine, pola svinjetine)
– suhi prsni vršci
– riža
– krumpir
– margarin
– mlijeko
– sol, papar
– Vegeta
– crvena mljevena paprika