SARMA nezaobilazno jelo za Silvestrovo, donosimo recept!

sarma

Mljeveno meso začinite Vegetom i paprom. Mesu dodajte sirovu rižu i dobro zamijesite. Velike listove kiselog zelja napunite smjesom i zarolajte. Narezano zelje malo prodinstate s prsnim vršcima. Zatim u veliku posudu stavite red zelja, red sarme pa ponovite postupak do vrha posude. Zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri.

Uz sarmu odlično ide pire-krumpir. Priprema se tako da se krumpir oguli, nareže i stavi u posudu s vodom. Posolite po potrebi i želji. Kad je krumpir kuhan, procijedite ga, dodajte margarin i mlijeko te ga dobro protisnite. Servirajte zajedno sarmu i pire-krumpir. Dobar tek!

Sastojci:

– kiselo zelje (narezano i 1 glavica)

– mljeveno meso (pola junetine, pola svinjetine)

– suhi prsni vršci

– riža

– krumpir

– margarin

– mlijeko

– sol, papar

– Vegeta

– crvena mljevena paprika

Ostavi komentar