Šniclama od svinjetine svatko će se obradovati pa su one rado viđene kako na svakodnevnom tako i na blagdanskom jelovniku.
U našem su kraju dio svakodnevne prehrane pa ih redovito pripremamo kao dio glavnog jela, na razne načine. Njihova priprema je relativno brza, a rezultat je svima jako dobar. Ponekad je potrebno razbiti monotoniju i načine pripremanja usmjeriti u nešto drugačijem smjeru, što dovodi do fantastičnih promjena kojima se veseli svaki ljubitelj mesa, ali i svaka kuharica koja voli unijeti svježinu u obiteljski jelovnik.
U eksperimentiranju s hranom i pretvaranju naoko običnih namirnica u elegantno i uzbudljivo jelo, stručnjakinja je Sanja Novak iz Robadja koja je za nas pripremila domaće šnicle u neobičnom umaku od brusnica i mljevenog cimeta.
Cijeli recept i pripremu pročitajte u članku Aleksandre Sklepić koji donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE od petka, 21. siječnja.