Sanitetski prijevoz iz Doma zdravlja prelazi u Zavod za hitnu medicinu, a preseljenje prati i uređenje prostora

sanitetski prijevoz
Vladimira Križaj - Grabant, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

U veljači ove godine Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije uz suglasnost osnivača, Međimurske županije, a u dogovoru s Domom zdravlja Čakovec djelatnost sanitetskog prijevoza prešao je  u Zavod za hitnu medicinu. Odluka o njihovu prelasku iz Doma zdravlja u Hitnu medicinu donesena iz organizacijskih i stručnih razloga, kazala je ravnateljica Vladimira Križaj – Grabant, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Sanitetski prijevoz će biti smješten u prostor “sača” neposredno uz prostor Zavoda za hitnu medicinu. U sanitetu je sada 24 djelatnika i 16 vozila. Njihove preseljenje prati i rekonstrukcija prostora u koji će biti smješteni.

Preuređenje je omogućila Međimurska županija iz decentraliziranih sredstava. Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno unutarnje uređenje i oprema prostora, koji će služiti za potrebe sanitetskog prijevoza i za smještaj uprave Zavoda za hitnu medicinu. Za izvođača radova je odabrana firma Team Građenje, a vrijednost ugovorenih radova i opreme iznosi nešto više od 1,6 milijuna kuna.  Radovi počinju od 1. listopada ove godine, a dovršetak radova se planira u roku od 60 dana. – Preuređenje prostora će biti zahtjevno i zbog epidemioloških mjera i zbog skučenosti prostora, ali ćemo održati rok, kazao je Igor Hoblaj, direktor Team Građenja.

Postupak preseljenja djelatnika sanitetskog prijevoza jedne ustanove u drugu je u tijeku i bit će i formalno dovršen po dobivanju potrebnog rješenja ministarstva zdravstva. Nakon toga slijedi sklapanje ugovora s radnicima sanitetskog prijevoza, te sklapanje ugovora o provođenju djelatnosti s HZZO-om za obavljanja djelatnosti unutar  Zavoda za hitnu medicinu. (BMO)

Ostavi komentar