Sandra Mikolaj iz Krištanovca kreativne ideje crpi iz prirodnih materijala

Sandra Mikolaj
Sandra Mikolaj kreativka iz Krištanvoca koja inspiraciju pronalazi u prirodi.

Sandra Mikolaj iz Krištanovca kao velika obožavateljica prirode u doba kad se proljeće budi, u svakom kutku pronalazi inspiraciju za svoja brojna umjetnička djela. Izrađuje vijence za vrata, Uskršnje vijence za stol i proljetne cvjetne košarice, a o idejama za ukrašavanje pisanica, mogle bi se ispisati tisuće riječi.

Svi su njeni radovi, naglasila je, izrađeni isključivo od prirodnih materijala; svaki cvijet od papira ili prirodne tkanine, koji krasi vijenac ili stolni aranžman, izrađen je ručno, laticu po laticu, pazeći pritom da se svaka latica izradi od prirodnog materijala i oboji što prirodnijom bojom, jer Sandra voli prirodan izgled.

Vijence plete od grana vrbe ili vinove loze, materijal bira također isključivo iz prirode, a ukrašava ih svakojakim originalnim i maštovitim ukrasima, cvijećem, leptirima, prirodnim detaljima.

Uskršnje pisanice ukrašene su zlatnim i srebrnim listićima, a nanose se decoupage tehnikom u kojoj je Sandra pravi virtuoz. Nemoguće je dočarati cijelu paletu njenih radova, ali izabrali smo nekoliko fotografija koje će bar približno dočarati bogat svijet Sandrine mašte i ljubavi prema prirodi i njenoj ljepoti. Njene umjetničke slike, oživljeni stari predmeti, oslikane vaze i mnogobrojne originalne instalacije, samo su dio njenog mnogobrojnog umjetničkog opusa.(Aleksandra Sklepić)

Ostavi komentar