Samo je jedno Porcijunkulovo i ono je svečano otvoreno večeras

Ljerka Cividini po prvi puta u ulozi gradonačelnice na Porcijunkolovu
Večeras je u Čakovcu svečno otvoreno Porcijunkulovo, koje uz vjerski ima i bogat svjetovni program. Po prvi put ga je otvorila nova gradonačelnica Ljerka Cividini.
Na otvorenju programa u glazbenom sudjelovali su Nikola Grabar, Vinka Siladi i Marino Tomasović s izvedbom međimurskih pjesama: Medimurje kak si lepo zeleno, Vuprem oči. Plesnu točku izveo je Plesni studio Korak.
Na otvorenju je bilo prisutno i puno poznatih lica iz javnog, društvenog i političkog i vjerskog života grada i Međimurja života: Sunčana Glavak, Fra Tomislav Božiček, župnik na crkve s. A. Padovanskog na jugu Čakovca Sandra Herman, tajnica u ministarstvu turizma predstavnici mjesnih odbora Grada Čakovca, Andreja Marić, saborska zastupnica, Matija Posavec,župan, Boška Ban Vlahek, saborska zastupnica, Igor Šegovic, v.d. ravnatelj bolnice, Dragutin Glavina, predsjednik Županijsks skupštine, Darko Zver i drugi gradski vijećnici, direktori tvrtki, predstavnici medimurskih gradova i općina i brojni drugi gosti.
Sve ih je pozdravila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je istakla: – Mnogo je prošćenja, ali samo je jedno Porcijunkulovo. Vjerujem da će i ovo biti interesantno svima, ne samo Čakovčancima.
Zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji, sponzorima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju programa.

Ostavi komentar