Ružica Sakač iz Žabnika priprema domaće slastice koje obožavaju unuci Karla i Jana

Ružica Sakač
Ružica Sakač sa svojom zlevanjkom

Ružica Sakač iz Žabnika, vedra i energična žena, ugostila nas je u svom domu kako bi nam otkrila tajne još jednog međimurskog specijaliteta. Odlučila nam je prezentirati svoju „prostu pšeničnu zlevanjku“.

Ružica je cijeli svoj radni vijek provela u dva međimurska trgovačka poduzeća  – najprije u Trgocentru, a nakon preuzimanja trgovina u Metssu, radeći kao prodavačica. Sad uživa u zasluženoj mirovini sa suprugom Stankom koji je radio kao poštar. Zajedno obavljaju sve kućanske poslove i savršeno se nadopunjuju.

Kako su oboje radili poslove u kojima su neprestano bili u kontaktu s velikim brojem ljudi, stekli su širok krug prijatelja s kojima se i danas rado druže. Na takvim druženjima, Ružica ima priliku pokazati svoja kuharska umijeća.

U Ružinim slasnim jelima uživa i obitelj, a posebno unuke Karla i Jana, koje svoje posjete baki najavljuju uz molbu da ih dočeka topla zlevanjka. Kao članica Društva žena Mursko Središće, naša domaćica rado sudjeluje u svim aktivnostima.

Za Međimurske novine otkrila je kako  priprema zlevanjku po strinskom međimurskom receptu koji možete naći u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 22. svibnja.

 

Ostavi komentar