Rotaract Club Međimurje organizira dobrotvornu akciju za učeničku zadrugu Tinček!

rotaract club Međimurje

Ove subote, 13. studenog, Rotaract Club Međimurje organizira dobrotvornu akciju za učeničku zadrugu Tinček u sklopu Gulašijade u Svetom Martinu na Muri. 

– Od 11 sati družimo se kod Skelarske kuće u Svetom Martinu na Muri na Gulašijadi.Pripremili smo Vam različita iznenađenja kako bismo zajednički pomogli Učeničkoj zadrugi Tinček iz OŠ Sveti Martin na Muri, rekli su iz Rotaract Cluba Međimurje.

Više o učeničkoj zadrugi Tinček: 

Osnovana je 2013. godine.Čine ju razne sekcije: Voćarska grupa, Mali ekolozi, Mali cvjećari, Tamburaši, Modelarska grupa i Slikarstvo u kojima aktivno na tjednoj razini sudjeluje 78 učenika uz 6 voditelja.
Svi ostali učenici škole su nominalni članovi zadruge i uključuju se u manifestacije i aktivnosti, ovisno o prilici i potrebi.

Kroz razne aktivnosti brinu o školskom voćnjaku, vrtu ljekovitog i začinskog bilja te bobičnjaku, njeguju vještinu modelarenja i oblikovanja raznih tradicionalnih i uporabnih predmeta, brinu o čuvanju glazbene i folklorne baštine, te razvijaju poduzetnički duh kreiranjem poslovnih ideja, proizvoda, osmišljavanjem promidžbe i na kraju prodajom vlastitih proizvoda i reinvestiranjem dobivenih sredstava u nove ideje.

 

Ostavi komentar