Rodno imanje obitelji Bacinger pretvoreno je u rado posjećeno mjesto za turiste

Obitelj Bacinger
Obitelj Bacinger: Radovan, Spomenka, Melanija i Bojan

Bojan i supruga Melanija Bacinger ispričali su nam priču o tome kako se iz obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva rodilo izletišta na nekadašnjem imanju Bojanove majke Spomenke Bacinger iz Nedelišća koja se još od 1991. godine bavi poljoprivrednom proizvodnjom, a od 2008. godine Spomenka je i nositeljica OPG-a Spomenka Bacinger. 

Od svog oca Stjepana Vuka je naslijedila rodnu kuću koja je pružila potencijal za razvoj nepoljoprivredne djelatnosti. Od njegovog prezimena potječe i naziv Vukov breg. Tako su 2012. godine Spomenka Bacinger i suprug Radovan malo po malo, vlastitim sredstvima i radom uredili počeli preuređenje stare staje s profesionalnom kuhinjom, sanitarnim čvorom i velikom terasom. Tako su mogli početi nuditi uslugu kušanja vina ili rakije, usluživanje domaćih narezaka, toplih i hladnih jela kao i pića i napitaka iz pretežito vlastite proizvodnje. Posljednje proširenje djelatnosti iz 2017. godine usmjereno je na dopunsku djelatnost usluge smještaja u ruralnoj kući za odmor.

Ostatak priče o poznatom međimurskom izletištu pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 7. kolovoza!

Ostavi komentar