Revoltiran Ervin Vičević: Novac se dijeli isključivo prema političkoj liniji!

U zgradi političkih stranaka u Čakovcu danas je održana konferencija za novinare koju je sazvao načelnik Selnice Ervin Vičević.

Tema konferencije bila je: Natječaji, javni pozivi i dodjela sredstava od strane Ministarstva regionalnog razvoja i prostornog uređenja u programima “Kapitalne pomoći- razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda”.

Od kad je ministar Štromar preuzeo Ministarstvo graditeljstva, to je 2017. godina, javili smo se na sve natječaje za kapitalnu pomoć, ali nikad nismo dobili niti jednu kunu. Revoltiran sam posebice zadnjim natječajem. Novac je dobilo 11 općina u Međimurju, više-manje je u svima predznak HNS, istaknuo je načelnik Vičević.

U nastavku se pitao čemu onda uopće te kategorije među lokalnom samoupravom, kad novce dobivaju općine koje su puno, puno bogatije od Selnice.

Vidimo da tu nema nikakvog reda, novac se isključivo dijeli prema stranačkoj liniji. Kako je u drugim dijelovima Hrvatske ne znam, ja se u ovom slučaju isključivo držim Međimurja, kazao je selnički načelnik.

Prošle godine, naveo je, dobili su novce za sanaciju klizišta u Plešivici, a dobili su ga, prema Vičevićevim riječima, isključivo  jer je to bio interes HNS-a, odnosno trebalo je sanirati klizište koje se nalazi na županijskoj cesti. Općina Selnica je sufinancirala sanaciju klizišta sa 100 tisuća kuna.

Načelnik Vičević kazao je da su se javili na sve raspisane natječaje koje je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Imamo 105 kilometara nerazvrstanih cesta i možemo reći da smo po pitanju asfalta još uvijek zaostali u Međimurju. Prijavili smo i Društveni dom u Merhatovcu, koji nije prošao. Definitivno je politički reket i netrpeljivost Štromara prema Čačiću i reformistima razlog zašto ne dobivamo novce, jasno se to iščitava iz rezultata natječaja. Sustavno ne dobivamo ništa, naglasio je selnički načelnik.

U nastavku je kazao da onda treba ukinuti kategorije jer ovakva situacija nema više smisla i završno napomenuo:

Neka onda jedini kriterij bude stranačka pripadnost za dobivanja novaca. Pripremamo i ulažemo u projekte, dobivamo građevinske dozvole, a potom ne prolazimo na natječajima.

Ostavi komentar