22.2 C
Čakovec
Četvrtak, 14 rujna, 2023

Redovi ispred čakovečke COVID ambulante, uzeto više od 70 uzoraka

Danas ujutro fotografirali smo poprilični red isped COVID ambulante u našoj čakovečkoj Bolnici. Prema riječima Marine Payerl Pal, red je promptno smanjivan tako da se nije dugo čekalo. Drugim riječima, ubrzo je nestao a uzeto je nešto više od 70 uzoraka. Rezultati će, prema njenim riječima, biti poznati u drugom dijelu današnjeg dana.

korona test32

Brisevi se uzimaju svakodnevno od ponedjeljka do petka od 7:30 uz prethodnu najavu. Samo u izvanrednim  slučajevima, prema dogovoru moguće je uzimanje briseva i preko vikenda.

Sva testiranja se obavljaju u Djelatnosti kliničke mikrobiologije ZZJZ Međimurske županije.

Osobe koje imaju bilo koju od indikacija za uzimanje brisa na SARS-CoV-2 virus od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologa temeljem“crvene” uputnice  će pretragu obaviti bez plaćanja.

Završeni  nalazi za uzorke uzete od osoba s „crvenom“ uputnicom šalju se putem CEZIH-a liječniku koji je uputio pacijente ili se mogu podići na šalteru Djelatnosti za kliničku mikrobiologiju od 15-18 sati isti dan.

Za sve one koji su iz osobnih razloga naručili testiranje nalaz se može dostaviti putem e-maila, nakon potpisanog zahtjeva za slanje nalaza.

Nalazi se prema prethodnom zahtjevu mogu izdati na engleskom i njemačkom jeziku.

Narudžbe za testiranje na osobni zahtjev uz plaćanje se primaju na telefon:

040 386 841 ili putem elektronske pošte: [email protected]

Cijena usluge redovnog testiranja je 698 kn, a za hitne potrebe cijena testiranja iznosi 1.000 kn.

Testiranje se plaća unaprijed putem internet bankarstva ili uplatnice ili osobno gotovinom na blagajni Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Kod dolaska na bris potrebno je donijeti potvrdu o uplati.

foto Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE