10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Razgovor s Kristinom Poljak, fotografkinjom divljih životinja

Prva samostalna izložba fotografija na temu divljih životinja autorice Kristine Poljak iz Svete Marije otvorena je unutar programa manifestacije Noć muzeja u petak 26. siječnja 2024. godine u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Tom je prigodom autorica istakla kako su nemir i strpljenje njezina formula za dobru fotografiju. Izložba je prigodno nazvana neMIR polja. U galerijskom prostoru Centra predstavljeno je pet fotografija u formatu 50 x 70 cm nazvanih „osluškivanje tišine, gozba kao zvonka radost, neMIR polja, ponos bivanja i prozor skrivene duše.

Ostalih dvadeset projicirano je na velikim TV ekranima u postavu Centra, a izložba je također dostupna za razgled na društvenoj mreži odnosno FB stranici Med dvemi vodami.Ovogodišnja Noć muzeja u posjetiteljskom Centru Med dvemi vodami po posjećenosti je bila rekordna, pa je čak više od 560 posjetitelja razgledalo Kristininu izložbu.

O svom druženju s fotoaparatom i opremom, fotografiji kao hobi aktivnosti i odlascima u prirodu Kristina govori u videozapisu neMIR polja. Video je realizirala Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a snimanje i montažu potpisuje Ivica Hozmec. Razgovor s Kristinom Poljak vodila je Roberta Radović.

Podsjetimo, izložba je imala humanitarni karakter, te će se financijskim sredstvima prikupljenim od prodaje fotografija i/ili donacijama izraditi kućice za sove kukuvije.

Foto i izvor: Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

Video pogledajte ovdje:

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE