Razgovor s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem: Kandidirat ću se za još jedan mandat

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca

Što se aktualnih čakovečkih gradskih tema, povodom Dana grada naša novinarka Božena Malekoci Oletić razgovarala je s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem.

– Ulazimo u zadnju godinu mandata, što planirate u tom razdoblju?

– Posljednja godina mandata, zbog situacije vezane uz COVID-19 svima, pa tako i nama u Gradu Čakovcu bit će vrlo izazovna. Mjere ograničavanja poslovanja i kretanja uvedene su praktički istovremeno u cijelom svijetu, a takve mjere nezabilježene su u modernoj povijesti. Očekuje se gospodarska kriza, a loša očekivanja potpiruje i neizvjesnost oko mogućeg drugog, jesenskog vala epidemije.
U narednom razdoblju morat ćemo voditi računa o građanima koji su zbog mjera ostali bez dijela ili cjelokupnog prihoda te o lokalnom gospodarstvu koje ima teškoće u poslovanju. Odmah na početku krize „zamrznuli“ smo obaveze plaćanja računa za komunalne usluge, dijela poreznih davanja koja se tiču Grada Čakovca, donijeli smo Odluku o jednokratnoj pomoći građanima koji su ostali bez prihoda. Nove mjere uvodit ćemo ciljano, prema potrebi i ovisno o razvoju situacije.
Što se investicija tiče tu ne bi smjelo biti većih problema i zastoja. Za veće zahvate financijska je konstrukcija u najvećem dijelu zatvorena lani, prilikom izglasavanja aktualnog Gradskog proračuna, a dinamika njihovog izvođenja ovisi o formalno-pravnim preduvjetima, odnosno o provođenju postupaka javne nabave. Kako se većinom radi o vanjskim izvorima financiranja, investicije ostaju. Evo, prije desetak dana započeli smo s gradnjom novog kružnog raskrižja u Čakovcu te nastavkom rekonstrukcije nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, a oba zahvata u najvećoj mjeri sufinancirana su sredstvima iz drugih izvora. Ostale, i za ovu godinu planirane investicije idu dalje, krenuli smo s uređenjem nogometnog igrališta s umjetnom travom, gradi se infrastruktura u zoni Brezje u Mihovljanu i Gospodarskoj zoni Istok, u izradi je projektna dokumentacija za otvorene bazene…

– Mislite li se kandidirati za sljedeći mandat za gradonačelnika?

– Ne samo da se namjeravam kandidirati, već i pripremam projekte koje kanim realizirati u sljedećem periodu, kazao je između ostalog aktualni gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Cijeli intervju pročitajte u našem tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 29. svibnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar