Razbojništvu u kući 78-godišnje starice u Macincu: Ukrali robu vrijednu oko 5.000 kuna – jedan razbojnik u zatvoru, dvojica u odgojnoj ustanovi

zatvor
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) i rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (2002. i 2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Riječ je o slučaju razbojništva u Macincu u kojem smo već napisali, tijekom kojeg je policija u filmskoj potjeri uhitila mlade razbojnike.

Postoji osnovana sumnja da su 19-godišnjak i dvojica 17-godišnjaka 5. siječnja 2019. oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost, a oštećenica se zaključala u spavaću sobu, pa su snažnim guranjem i udaranjem izbili okvir vrata, ušli u sobu, oborili oštećenicu i uzeli joj mobitel iz ruku, zadali joj više udaraca po leđima, uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac, ali se oštećenica opirala i uspjela pobjeći iz kuće. Osnovano se sumnja da su 19-godišnjak i maloljetnici pritom uzeli iz kuće i zadržali za sebe više komada zlatnog nakita, satove i druge predmete ukupne vrijednosti oko 5.000 kuna.

Sutkinja istrage i sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatile su prijedloge državnog odvjetnika te je 19-godišnjaku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, dok su maloljetnici smješteni u odgojnu ustanovu do okončanja kaznenog postupka.

Ostavi komentar