Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Alenka Bilić: Već godinama nemamo dovoljno udomiteljskih obitelji!

alenka bilić
Alenka Bilić, ravnateljica čakovečkog Centra za socijalnu skrb

Slučaj smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške na noge je podigao cijelu Hrvatsku i ponovno pošteno prodrmao sustav socijalne skrbi.

Isto tako, dio nacionalnih medija skrivao je informaciju o romskom podrijetlu djevojčice zbog takozvane političke korektnosti, čime se zapravo i dalje ova problematika gura pod tepih na štetu sve zlostavljane djece.

Tragom tog slučaja i navedene problematike razgovarali smo s ravnateljicom čakovečkog Centra za socijalnu skrb Alenkom Bilić o tome kakva je situacija kod nas u Međimurju.

U razgovoru nam je otkrila koliko je tijekom 2020. godine CZSS Čakovec pokrenuo postupaka te koliko je djece biološkim roditeljima u tim postupcima bilo oduzeto.

Isto tako, saznajemo koliko je djece bilo posvojeno te koliko djece u Međimurju još čeka na posvajanje. Razgovarali smo i o broju udomiteljskih obitelji kojih u Međimurju nedostaje, iako ih imamo više nego neke druge županije.

Cijeli članak o gorućoj temi pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od petka, 9. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

 

Ostavi komentar