Rada Varošanec iz Murskog Središća predstavlja poznato bosansko jelo na međimurski način

Brojnim receptima naše Međimurke pripremaju svoje svakodnevne ili svečane obroke, ali s vremena na vrijeme opet se, kao pravi Međimurci, vraćamo krumpiru.

Krumpir je namirnica koja stoljećima zauzima vrlo važno mjesto u našoj kuhinji, a uzgoj krumpira jedna je od glavnih djelatnosti našeg međimurskog kraja. Bio on kuhan, pečen, restani, na salati, kao dio variva i u brojnim drugim varijantama, vrlo je omiljen svim generacijama, a usto je i hranjiv, zasitan, jeftin i lako dostupan.

U Murskom Središću smo pronašli recept koji krumpiru daje novo značenje i obličje te stvara ukusno jelo kojim ćemo osvježiti svoje uobičajene jelovnike.

Kako se u našim krajevima priprema krumpiruša, pokazala nam je Rada Varošanec iz Murskog Središća, a članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od patka, 13. studenoga, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

PIŠE: Aleksandra Sklepić

Ostavi komentar