Rad primarnih ambulanti u koroni: S doktorom sve više kontakata na daljinu 

dom zdravlja
S izabranim liječnicima sve se više mora kontaktirati preko telefona, poruka na telefonskoj sekretarici i maila,

– Molimo vas da što više koristite prvenstveno e-mailove, telefonske linije, mobitele i aplikaciju zdravlje-net kako biste izbjegli dolazak u ambulantu, poručio je Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja.

Da bi se izbjegla prevelika koncentracija pacijenata u čekaonicama i svi dolasci u nju, sveli samo na nužnu mjeru – u ovim okolnostima, sa svojim liječnikom kontaktirat ćete na daljinu. Osim u slučaju potrebe za pregledom.

– Mailom šaljite sve specijalističke nalaze i zamolbe za izdavanje uputnica, a povratno će vam biti javljeno o tome kada su one pripremljene i kada ih možete podići. Zamolio je mlađe da pomognu starijim članovima obitelji ili susjedima koji se nemaju kome obratiti, a nisu informatički pismeni. Mailom se može naručiti, ne samo kronična terapija, već i pregled, kazao je ravnatelj Doma zdravlja. Zamolio je za strpljenje jer će mail biti obrađen sljedećeg radnog dana.

Lijekovi za kroničnu terapiju mogu se naručiti na posebno otvorenim telefonskim linijama ili na telefonsku sekretaricu što znači i izvan radnog vremena ambulante.

Preporučio je da se za konzultacije s izabranim liječnikom koristi vrijeme koje liječnik ima prijavljeno i to isključivo za očitavanje nalaza, eventualne dogovore za pregled i kratke medicinske savjete.

Naglasio je da svi pacijenti, a posebno oni s povišenom temperaturom, moraju biti naručeni na pregled. U ambulantu se u takvom slučaju ne dolazi bez prethodno dobivenog termina.

– Prirodno je da je svakom njegov problem najveći i najhitniji, dozvolite da stupanj hitnosti određuje za to educirano medicinsko osoblje. To je u najboljem interesu za sve pacijente koje moramo zbrinuti tijekom dana, kazao je ravnatelj Vrčić. Zamolio je pacijente da na zakazani pregled dođu maksimalno 10 minuta ranije, ali isto tako da ne kasne jer se time remeti redovni rad ambulante.

Sve informacije o telefonskim brojevima ordinacija, e-mail adrese, brojevima govornih automata te eventualnim izmjenama možete naći na stranicama Doma zdravlja Čakovec: www.dzck.

Ostavi komentar