„Pučpuljike“ izdale svoj prvi spot

Pučpuljike u Karlovcu
Veselje Pučpuljika u Karlovcu snimila je njihova ponosna voditeljica Stella Cimerman

I dok temperature dostižu svoje vrhunce, glazbenici neumorno rade. Dokaz tome je i promocija prvog spota ženske vokalne skupine „Pučpuljike“ koja djeluje od 2019. njegujući kulturno – umjetnički amaterizam kroz tradicijske folklorne napjeve i umjetničke obrade bogate hrvatske i strane glazbene scene.  

Da su itekako vjerne svojem kraju i tradiciji govori i ime koje su nadjenule vokalnom sastavu što je stari međimurski naziv za prepelicu, a koji su kao simbol utkale i na pojaseve odore koje ih krase i čine jedinstvenima na brojnim nastupima i međunarodnim natjecanjima.

Uspješne, višestruko nagrađivane i sve popularnije „Pučpuljike“ ovih dana još više plijene pozornost javnosti ne samo svojom pojavom na sceni, već i promocijom prvog spota s pjesmom „Da bi imel perje“.  Riječ je o tradicijskoj međimurskoj pjesmi čiji aranžman potpisuje Ladislav Varga. Ovaj prvijenac u izvedbi ŽVS „Pučpuljike“ odraz je uspješnog rada vokalnog sastava sa solisticom Simonom Novak u produkciji studia Audiolab 3.14 (Željka Posavca i Bojana Miljančića) i režiji Žana Novosela.

Pod voditeljskom palicom Andree Ščapec i scenskim rukovođenjem Kristine Premuš i Kristine Vrabec video spot sniman je na željezničkom kolodvoru u Kotoribi, Marini Prelog, Starom gradu u Čakovcu te Matulovom gruntu u Frkanovcu kojim upravlja Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Sam projekt snimanja videospota sufinanciran je sredstvima Međimurske županije.

Ostavi komentar