Ovog petka u Prostoru glazbena poslastica za ljubitelje alternativnih žanrova

Za posljednji koncert u lipnju, klub Prostor pripremio vam je pravi glazbeni koktel. Očekuju vas razni žanrovi, new wave, gothic rock, punk, soul, funk i mnogi drugi.

U petak, 14. lipnja za vas sviraju:

Revirgin

Glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. godine. Početkom 2022. Revirgin izdaje svoj prvi album “Simulations”, koji je u potpunosti napisan na engleskom jeziku – album je inspiriran New Wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih te bendovima iz Gothic Rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. “Simulations” su promovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske i regije.

Revirgin se na svom drugom albumu “Moderna Rješenja”, okreće progresivnijem zvuku, uvlači Techno i Dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na svom materinjem, hrvatskom jeziku. “Moderna Rješenja” izašla su 20. listopada 2023.

U 2024. godini, Paula uključuje i bass gitaru u svoje live performanse, dok bend nastavlja eksperimentirati zvukom, šireći se stilski prema žanrovima poput Punka, Grungea i Drum ‘n’ Bassa.

Ivan Grobenski

Iz susjedne nam Podravine, točnije Koprivnice, dolazi svestrani i odlični muzičar Ivan Grobenski sa pratećim bendom! S obzirom da je riječ o glazbeniku koji uistinu iznenađuje žanrovskom nepredvidivošću svakog novog glazbenog uratka, bit će ovo jedinstven transžanrovski koncert u kojem će jednako uživati zaljubljenici u soul, funk, r’n’b, hip hop, trip hop, i još svačeg nečeg…

Iv/An

Nakon godina stvaranja u eksperimentalnom duetu Narrow, preko solo-pseudonima “1/2” i “Umrijeti za strojem”, Iv/An je od 2015. godine do danas već nanizao novi nered izdanja, među njima i ona za međunarodne izdavače. Ovo će biti njegov prvi nastup uživo pred čakovečkom publikom.

Event možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/share/crHGFdEYS9UbAzM1/

Prostor najava koncert

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE