15 C
Čakovec
Petak, 31 ožujka, 2023

Proslavljen Dan općine Sveti Juraj na Bregu: Nagrađeni istaknuti mještani!

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu održanoj danas, 26. travnja, u Domu kulture Jurica Murai u Pleškovcu proslavljen je Dan općine.

Tim su se povodom, kako i priliči, uručila priznanja onim organizacijama i osobama koji su po svojem karakteru i djelovanju prvaci društvenih kretanja u općini. 

Mirjani Korunić iz Zasadbrega dodijeljen je Zlatni grb Općine Sveti Juraj na Bregu.

Uz nju, za godišnje nagrade dobili su Marija Jambrović za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture, NK Zasadbreg 77 za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture, Adrenalinski park Accredo za iznimno djelovanje u području gospodarstva, Klara Klobučarić za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi te Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu za iznimno djelovanje u području rada udruga, čiju je nagradu preuzela Marta Lončar-Vinković.

Načelnik Anđelko Nagrajsalović u svom se izlaganju osvrnuo i na buduće općinske projekte. Jedan od njih je izgradnja turističko-edukacijskog centra za razvoj turizma, koji je predviđen na lokaciji uz županijsku cestu prije Venere i skretanja za Vučetinec. 

Jedna od prioriteta je i adaptacija Područne škole Zasadbreg kako bi svi učenici mogli pohađati jednosmjensku nastavu.

Program svečane sjednice svojim su nastupom oplemenili: starija folklorna skupina KUU Zasadbreg, tamburaši KUU Zasadbreg i ženka vokalna skupina KUU Zasadbreg te muška vokalna skupina pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,083FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE