7.8 C
Čakovec
Petak, 1 ožujka, 2024

Proslavljen Dan Općine Domašinec: Položen kamen temeljac za novi Vatrogasni dom

U subotu, 28. svibnja 2022., obilježen je dan Općine Domašinec.

Središnji dio svečanosti bilo je polaganje kamena temeljca za novi vatrogasni dom.

Svečanost je otvorio predsjednik DVD-a Domašinec Robert Filipović, koji se prisjetio i prošlosti. DVD Domašinec osnovano je još 1927. godine, a prvo vatrogasno spremište izgrađeno je 1928. godine.

Godine 1966. godine započela je izgradnja vatrogasnog doma, koji će se eto, konačno rekonstruirati i modernizirati. Rezultat je to truda i volje članova društva, koji su donijeli odluku da se dom obnovi još 2020. godine.

Projekt smo prijavili za natječaj u rujnu 2021. godine, te u siječnju 2022. godine dobivamo pozitivan odgovor o financiranju većine sredstava, kažu iz DVD- Domašinec.

Kamen temeljac svečano su položili načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i predsjednik DVD-a Domašinec Robert Filipović, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik JVP-a Čakovec Mladen Kanižaj, predsjednik Vatrogasne zajednice Mađimurske županije Mario Medved, gosti iz Austrije, župan Matija Posavec te mnogi drugi.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom uveličali našu svečanost te se isto tako zahvaljujemo našim dragim prijateljima iz Austrije odnosno Gniebinga na uručenom poklonu, rekli su iz DVD-a Domašinec.

Izvor: DVD Domašinec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE