Proslava 11. obljetnice posvete schönstattskog svetišta u Maloj Subotici 22. kolovoza 2020.

plakat mala subotica

U Maloj Subotici je 22. kolovoza 2009. posvećeno prvo Hrvatsko Šenštatsko svetište, jedno od dvjestotinjak identičnih svetišta na svih pet kontinenata.

Svetište je posvećeno Majci Triput Divnoj, Kraljici i Pobjednici Schönstattskoj. Je li ono još jedno u nizu gdje se okupljaju Marijini štovatelji na pobožnost? Ne, nipošto samo to! Ono je posebno, ono je milosno mjesto gdje nas Majka i Kraljica odgaja za nove ljude u novoj zajednici.

Godine, 2014, točnije 18. listopada, Međunarodna schönstattska obitelj slavit će 100. rođendan. Sve je počelo u malom mjestu Vallendaru (kod Koblenza) uz Rheinu gdje se nalazi izvorno svetište (Prasvetište). Svećenik palotinac, Joseph Kentenich, 18. listopada 1914, na početku ratnog vihora, okupio je gimnazijalce kojima je bio duhovnik i započeo jednu duhovnu avanturu kojoj tada nije slutio zamah svjetskih razmjera. 

Zamolili su Mariju da se nastani u maloj napuštenoj i obnovljenoj kapelici svetog Mihaela. Zapravo je otac Kentenich svoju ideju o novom čovjeku u novoj zajednici pokušao ostvarivati poticanjem mladića da s Majkom Božjom sklope Savez ljubavi te da ih Ona odgaja u slobodne i čvrste svećeničke karaktere.

Program uz obljetnicu posvete:

11 sati – sveta misa koju predvodi vlč. Josip Đurin iz Varaždina

12:15 – anđeoski pozdrav

12:30 – ručak iz torbe (nem ponude domaćina)

14 sati – sveta krunica

14:30 – slavlje saveza i euharistijsko klanjanje pred Presvetim

15:30 – završetak uz blagoslov

Ostavi komentar