PROMJENA NA ČELU Mons. Josip Mrzljak ide u mirovinu, evo tko će biti novi varaždinski biskup

Josip Mrzljak
Josip Mrzljak

Točno u podne započela je konferencija za novinare u Varaždinu mons. Josipa Mrzljaka, piše Klikaj.hr

Na njoj je vjernike i svekoliku javnost informirao kako odlazi u mirovinu jer je napunio 75 godina.

Novi varaždinski biskup bit će mons. Bože Radoš, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je dosad bio na službi rektora Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu.

Od Svetog Oca Franje imenovani novi varaždinski biskup rođen je 1964. godine u Crvenicama, u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji. Završio je sjemenišnu klasičnu gimnaziju u Zagrebu i Đakovu, a diplomirao na Filozofsko-tehnološkom studiju u Đakovu 1990. godine Iste godine je zaređen za svećenika.

Na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu magistrirao je 1994. godine na temu ‘Motivacija za Bogu posvećeni život. Biblijski, teološki i psihološki aspekti’. Kanonikom Kaptola sv. Petra u Đakovu postaje 2010. godine.

“Bio je Duhovni asistent đakovačke sekcije Udruženja hrvatskih katoličkih liječnika, član uredništva nadbiskupijskoga časopisa „Vjesnik“, a od 2013. godine i član Nadzornog odbora Papinskog hrvatskog zavoda svetoga Jeronima. Bio je predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Objavio je u hrvatskim časopisima petnaestak radova o kršćanskoj duhovnosti.

Za rektora Papinskoga hrvatskoga zavoda svetoga Jeronima u Rimu imenovan je 2016. godine”, piše Laudato.hr.

Ostavi komentar