Promili 51-godišnjaku usporili reflekse na čakovečkom raskršću

policija
Ilustracija

Jučer, 24. lipnja 2020. godine nešto poslije 13 sati u Čakovcu na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice, Športske ulice i Ulice dr. Ivana Novaka, dogodila se prometna nesreća, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske

Pedeset i jednogodišnji vozač osobnog automobila, njemačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,28 promila, upravljao je kolnikom Zrinsko–frankopanske ulice. Nailaskom na spomenuto semaforizirano raskrižje, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste i gustoći prometa, zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, a kojim je neposredno ispred u istoj prometnoj traci zbog upaljenog crvenog svijetla bio zaustavljen 42-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 51-godišnji vozač zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 11.500 kuna. Uz novčanu kaznu izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 

Ostavi komentar