6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Kakva su rješenja StudentHeroji osmislili za Udrugu Pikač Selnica?

Platforma za Društveni centar Čakovec je kroz projekt “Program podrške – Projekt asistent”, u suradnji s Međimurskim veleučilištem u Čakovcu, provela volonterski program ‘StudentHeroji’.

Studenti su u sklopu kolegija Menadžment neprofitnih udruga u turizmu i sportu iskoristili svoje znanje, kreativnost i inovativnost kako bi pomogli udrugama s područja Međimurja u rješavanju njihovih problema.

Karmen i Manuela izradile “case study” za Udrugu Pikač Selnica

Tim u koji su se udružile Karmen Špiranec i Manuela Rešetar dobio je zadatak izraditi studiju slučaja za Udrugu Pikač Selnica, pa su nakon detaljnog istraživanja i razgovora s predsjednikom Nenadom Jambrovićem, ponudile svoja rješenja.

Studentski dvojac tako je za jednogodišnje razdoblje predložio: uključivanje selničkog vrtića i osnovne škole u čitav niz aktivnosti Udruge poput edukativnih izleta, prikupljanje slame i izrade predmeta, sudjelovanje na Fašniku, izradu maski od slame i izbor “Najlepšeg pikača”.

Predlažu da se i studenti MEV-a uključe u promidžbene aktivnosti pikača, primjerice, kroz provedbu edukacije o pisanju projekata ili osmišljavanje kampanje za nadolazeće projekte poput promocije turističke destinacije. Da bi se pikaču osigurala budućnost, bilo bi dobro u rad Udruge uključiti i same stanovnike Selnice, kroz radionice za obitelji i osobe starije životne dobi na kojima bi se izrađivali suveniri i maske.

Naravno, nastavile bi se fašničke aktivnosti, “pojačane” sudjelovanjem na najvećim karnevalima u Hrvatskoj i susjedstvu, ali i novim događajima u samoj Selnici, poput izbora najjačeg mještana ili mještanke za nošenje pikača na karnevalima ili pak izbor najljepše “pikačice”. Snažnija promocija osigurala bi se kroz niz televizijskih i radijskih reportaža za lokalne i nacionalne medijske kuće, ali i kroz brendiranje suvenira pikač te samostalan štand na Porcijunkulovu.

Projekt “Program podrške – projekt asistent” Platforma za društveni centar Čakovec provodi u suradnji s Općinom Sveti Juraj na Bregu, s provedbom je započeo 23. lipnja 2022. godine i trajat će do 23. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 413.250,76 kuna, od kojih se 85 posto financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, referentni broj UP.04.2.1.11.0034), a preostalih 15 posto iz državnog proračuna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE