U posljednjih desetak godina gotovo pa smo navikli u našem kraju u svibnju na ljetne temperature koje su često premašivale 25 Celzijusa. Nakon što je travanj donio nekoliko lijepih dana, ali je također prevladavalo promjenivo vrijeme, početak svibnja nažalost donio je “jesenski ugođaj”, s puno kiše, kao i neugodnog vjetra.

Proljeće je ove godine “normalno”, kao što je to nekad bilo

Mlađe generacije koje nisu navikle da proljeće i svibanj mogu iznenaditi upravo ovakvim vremenom, niskim temperaturama, pa čak i snijegom pomalo se čude i pitaju “je li zaista pred nama ljeto ili jesen”, ali nadamo da se će nakon proljeća koje je upravo onakvo kao što je nekad bilo, kada još nisu ni nastupile klimatske promjene, ljeto koje slijedi, biti ugodno vruće i s pravim ljetnim temperaturama.

Međutim, do toga se još moramo malo strpjeti, jer prognostičari i za naredne dane nemaju baš previše dobrih vijesti.

Kiša koja je obilježila ovu nedjelju u poslijepodnevnim satima je prestala, ali još joj nije kraj. Najave su da će početi opet padati kasno navečer i padati cijelu noć sve do ponedjeljka prijepodne.

Sljedeći dani ne bi trebali biti tako kišoviti, ali bit će tmurno, oblačno i ne baš toplo. Posebice ujutro bit će tek 4-5 Celzijusa, kroz dan nešto više tek u srijedu i četvrtak kada bi kroz dan moglo biti ipak malo ugodnije i proljetno prihvatljivih 17-20 Celzijusa. Nisu isključeni ni pljuskovi, ali srećom oni se predviđaju uglavnom navečer.

U petak sunčano i 20 Celzijusa

Ako planirate neku aktivnost posebice na otvorenom, najljepši dan tijekom idućeg tjedna trebao bi prema prognozama biti petak, 10. svibnja, kada će biti sunčano i temperatura bi tijekom dana mogla narasti i na 20 Celzijusa.

Uglavnom, nastavlja se pravo proljetno promjenjivo vrijeme, jer dugoročno na vidiku nema stabilnosti, ni najava da bi mogao doći neki “toplinski val” koji bi temperaturu podignuo nekoliko dana iznad ljetnih 25 Celzijusa, što je proteklih godina bio često slučaj u svibnju.

Ostavi komentar