Mislav Malenica

U srijedu, 19. 2. 2020. u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, podsektor Ekonomija za profesore ekonomske skupine predmeta iz Srednjih škola Zabok, Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Stručni skup sastojao se od dva dijela, a predsjedao je voditelj MŽSV Josip Posavec.

Prvi dio, pod nazivom Startup u teoriji i praksi pripremile su i prezentirale Sanja Pintarić, Željka Kalšan Novak, Maša Tomašić i Kristina Pevec, sve iz JU REDEA, te poduzetnica Antonija Ciglar.

Sudionici su nakon prvog dijela došli do odgovora što je startup, kako razlikovati poduzetnika početnika od startup-a, objasniti pogodnosti za poduzetnike i ulogu potpornih institucija, te prikazati online pokretanje poslovanja i online prodaje.

Drugi dio stručnog skupa pripremili su Mislav Malenica i Livo Benčik iz Mindsmiths d.o.o. Zagreb.

Po nazivom Poduzetničke lekcije koje nisu naučene u školi Mislav Malenica ispričao je svoju uzbudljivu priču o potrazi za srećom kroz Silicijsku dolinu, Zagreb, Berlin, Kinu, Brisel…

Mislav Malenica je AI inženjer i poduzetnik fokusiran na dizajniranje suživota organske i sintetičke inteligencije, te je predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI. Tehnologija koju su Mislav i njegov tim kreirali dotiče živote milijuna ljudi diljem svijeta.

U svom predavanju poveo je sudionike u svijet startup-a, investicija, umjetne inteligencije, kripto valuta, privatnih aviona, prijetnji, opijajućih uspona i teških padova. Kroz niz priča iz stvarnoga života, predavač je predstavio svojih 11 godina učenja o poduzetništvu.

Ostavi komentar